Spoločnosť HACCP Consulting ponúka nasledovné služby:
•
vypracovanie dokumentácie systému manažérstva kvality a bezpečnosti potravín podľa:
IFS - International Food Standard
IFS - Logistic Standard
BRC - Global Standard for Food Safety
BRC - Global Standard for Storage and Distributiony
FSSC 22000 - Food Safety System Certification 22000
TFMS - Tesco Food Manufacturing Standard
GLOBALGAP
GMP+ Feed Safety Assurance Scheme
SQF 1000 - Standard for Primary Producers
SQF 2000 - Standard for Manufacturers and Distributors
MARS Štandard
Prípadne podľa iného štandardu podľa požiadaviek zákazníka
vypracujeme dokumentáciu systému
systém zavedieme do praxe
vyškolíme zamestnancov
pripravíme Vás na certifikáciu
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IFS - International Food Standard
Medzinárodná norma IFS bola vytvorená nemeckými predajcami potravín a zahŕňa požiadavky na zabezpečenie hygieny a bezpečnosti potravín pri ich výrobe.
IFS - Logistic Standard
Medzinárodná norma IFS Logistic bola vytvorená za účelom vytvorenia manažérskeho systému pomocou ktorého je možné zabezpečiť hygienu a bezpečnosť potravín v celom dodávateľskom reťazci.
BRC - Global Standard for Food Safety
Medzinárodná norma BRC vznikla na základe podnetu britských maloobchodníkov a zahŕňa požiadavky na zabezpečenie hygieny a bezpečnosti potravín pre podniky zaoberajúcimi sa spracovaním a výrobou potravín, ktoré sú primárnymi dodávateľmi do obchodných reťazcov a maloobchodu. Táto norma kladie zvýšené požiadavky na oblasť hygieny, dispozičné a konštrukčné riešenie prevádzky.
BRC - Global Standard for Storage and Distribution
Táto norma je určená pre všetky prevádzky skladujúce alebo prepravujúce potraviny. V norme sa rieši aj manipulácia s potravinami.
FSSC 22000 - Food Safety System Certification 22000
Základy certifikačnej shémy FSSC 22000 sú postavené na medzinárodnej norme ISO 22000: 2005 a dokumente PAS 220: 2008 Prerequisite programmes on food safety for food manufacturing, ktorý vydala Britská inštitúcia pre štandardy (BSI British Standards Institution).
PAS 220:2008 Prerequisite programes on food safety for food manufacturing
Dokument PAS 220: 2008 bližšie špecifikuje programy predbežných opatrení, ktoré sú uvedené v norme ISO 22000: 2005.
SYNERGY 22000
Certifikačná schéma Synergy 22000 pozostáva z dvoch komplementárnych noriem (ISO 22000: 2005 a niektorá z noriem ISO TS 22002-1 alebo Synergy PRP 22000), ktoré umožňujú vytvoriť funkčný systém manažérstva bezpečnosti potravín.
TFMS - Tesco Food Manufacturing Standard
TFMS obsahuje požiadavky, ktoré musia spĺňať dodávatelia potravín. V niektorých oblastiach výroby sa aplikujú aj dodatočné požiadavky. Za žiadnych okolností však zhoda s týmto štandardom nenahrádza povinnosť dodávateľa potravín vyhovieť legislatívnym požiadavkám v krajine výroby alebo predaja. Zhoda so štandardom je dodatočnou povinnosťou k záväzku dodávateľa vyrábať bezpečné a legálne produkty. Požiadavky obsiahnuté v TFMS platia pre všetkých primárnych a sekundárnych dodávateľov potravín. TFMS sa týka aj oblasti balenia potravín.
GLOBALGAP
GLOBALGAP je samostatný integrovaný štandard a je možné ho aplikovať na rôzne skupiny produktov: produkciu rastlín a zvierat (Štandard integrovaného zabezpečenia farmy), množenie rastlinného materiálu (Štandard pre materiál na množenie rastlín), výrobu krmív (Štandard pre výrobu zmesí krmív).
GMP+ Feed Safety Assurance Scheme
GMP+ je certifikačná schéma pre zabezpečenie bezpečnosti krmív. Táto certifikačná schéma je akceptovaná a aplikovateľná celosvetovo. Vznikla v dôsledku požiadaviek firiem podnikajúcich v oblasti živočíšnej výroby.
SQF 1000 - Standard for Primary Producers
Safe Quality Food Program (SQF) je schéma pre zavádzanie systému manažérstva bezpečnosti a kvality potravín a následnú certifikáciu. Schéma SQF 1000 pokrýva primárnu produkciu potravín.
SQF 2000 - Standard for Manufacturers and Distributors
Safe Quality Food Program (SQF) je schéma pre zavádzanie systému manažérstva bezpečnosti a kvality potravín a následnú certifikáciu. Schéma SQF 2000 pokrýva výrobu a prepravu potravín.
GRMS - Global Red Meat Standard
Cieľom štandardu GRMS je aplikácia certifikácie na proces prepravy, ustajnenia, omračovania, zabíjania, polenia, rozrábky a predaja mäsa a mäsových výrobkov
|