Home
SlužbyKlientiHACCPISO 22000IFS International Food StandardKontaktCertifikátPotravinárstvo
HACCP a Správna výrobná praxPrevádzkový poriadokŠkolenieAuditISO 22000PoradenstvoDizajnĎalšie služby
HACCP Consulting - líder v oblasti HACCP na SLovensku
Medzinárodná norma ISO 22 000

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ISO 22000 Systémy manažérstva bezpečnosti potravín. Požiadavky na organizácie potravinárskeho reťazca

vypracujeme dokumentáciu systému

systém zavedieme do praxe

vyškolíme zamestnancov

pripravíme Vás na certifikáciu

poskytneme Vám kvalifikovaných ľudí do tímu HACCP a SMBP

 

STN EN ISO 22 000 zavádzajte iba s profesionálmi v oblasti HACCP a bezpečnosti potravín - eliminujete tým veľké nezhody pri certifikácii.

Prečo?

Väčšina dokumentov ISO 22 000 sa týka HACCP a bezpečnosti potravín.

STN EN ISO 22 000 má väčšie nároky na HACCP.


Máme vypracované všetky dokumenty k jednotlivým článkom normy STN EN ISO 22 000

Vieme ako integrovať systém ISO 9001, HACCP a STN EN ISO 22 000

Vieme ako upraviť HACCP tak aby vyhovovalo požiadavkám STN EN ISO 22 000

Vieme ako validovať a verifikovať systém manažérstva bezpečnosti potravín

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čo je STN EN ISO 22000?


• Technická norma STN EN ISO 22000 špecifikuje požiadavky na systém manažérstva bezpečnosti potravín, ktorý je kombináciou všeobecne uznávaných kľúčových prvkov na zaistenie bezpečnosti potravín v celom potravinárskom reťazci až po bod konzumácie, ako sú: interaktívna komunikácia, manažérstvo systémov, program podpory a zásady HACCP.

• Táto medzinárodná norma špecifikuje požiadavky na systém manažérstva bezpečnosti potravín, keď organizácia v potravinárskom reťazci potrebuje preukázať svoju schopnosť kontrolovať riziká pre bezpečnosť potravín v záujme zaistenia bezpečnosti potraviny v čase jej konzumácie človekom. Je aplikovateľná na všetky organizácie, ktoré sú zahrnuté v niektorom stupni potravinárskeho reťazca, bez ohľadu na ich veľkosť, ktoré chcú zaviesť systém poskytujúci sústavne bezpečné výrobky.

• Bezpečnosť potravín sa týka prítomnosti rizík pochádzajúcich z potravín v bode konzumácie. Keďže v každom stupni potravinárskeho reťazca môže vzniknúť riziko pre bezpečnosť potravín, dostatočnú kontrolu nad nimi je nevyhnutné uplatniť v celom potravinárskom reťazci. Preto sa bezpečnosť potravín zaisťuje spoločným úsilím všetkých strán zúčastnených na potravinárskom reťazci.

• Organizáciami potravinárskeho reťazca sú organizácie počnúc výrobcami krmív a prvovýrobcami cez výrobcov potravín, prevádzkovateľov prepravy a skladovania a subdodávateľov až po maloobchod a stravovacie zariadenia (vrátane nadväznosti organizácií, ako sú výrobcovia strojov, baliaceho materiálu, čistiacich prostriedkov, prídavných látok a zložiek). Patria medzi ne aj poskytovatelia služieb.

• Využitie služieb profesionálov v oblasti HACCP je najlepším riešením pre zavádzanie systému manažérstva bezpečnosti potravín podľa ISO 22000.

          ISO 22000                                                   

Všetky práva vyhradené © 2003 - 2011 HACCP Consulting

Flame studio